SELECTED PAINTING BY SCHIEDAM STEDELIJK MUSEUM

Het White Wall Project V (Waterweg) is een sociaal kunstwerk in de openbare ruimte dat een breed scala aan artistieke disciplines omvat, gebaseerd op burgerparticipatie.
Het White Wall Project biedt zijn deelnemers een ongelooflijke en unieke, culturele ervaring, gedragen door samenwerking en maatschappelijke inspanning. Het project bestaat uit een installatie in de openbare ruimte, gemaakt van hout en canvas, van 800 meter lang waarop schilderingen, tekeningen, poëzie, e.d. kunnen worden aangebracht door de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De randprogrammering met o.a. muziek, theater en dans maken deze kunstzinnige ervaring compleet.

De kunstinstallatie is gedurende de maand mei/juni 2018 open voor alle inwoners van de drie steden, om met elkaar het grootste kunstwerk uit de geschiedenis van Nederland te realiseren.

Het project staat voor verbinding en maatschappelijke participatie, maar ook onderwerpen als kunsteducatie en recycling worden onder de aandacht gebracht. Daarnaast moedigen wij kennisuitwisseling, teamwork en sociale integratie aan.

Het programma wordt afgesloten met drie tentoonstellingen, één in elk van de steden die deelnemen aan de vijfde editie van het White Wall Project.

De deelnemers krijgen de kans om hun werk tentoon te stellen in de expositieruimtes van onze drie belangrijkste partners; Theater Koningshof in Maassluis, KADE40 in Vlaardingen en het Stedelijk Museum Schiedam.

Presentation of public space work "Reflection Eternal" during Charlois Speciaal

charlois-speciaal-2018-quinda-verheul-gemaal-op-zuid-furtado-melville-PREVIEW-2_large.jpeg

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni is er langs het water op de hoek van de Lepelaarsingel / Katendrechtse Lagedijk een programma van kunstenaar Quinda Verheul. Er zal een wisselwerking plaatsvinden met bewoners uit de Carnissebuurt. Aan de hand van een sculptuur / interventie in de publieke ruimte gaan we op zoek naar verhalen die de wijk kenmerken. Daarbij zal het menselijk lichaam centraal komen te staan. Middels tekeningen c.q. tatoeages op het lichaam, zullen de bewoners in gesprek met elkaar treden en reflecteren op hun leven, althans dat is de bedoeling, maar het leven wil namelijk nog wel eens wendingen nemen.

Onderdeel van het programma is een serie podcasts van ontmoetingen met bewoners langs de Lepelaarsingel.

Het programma is onderdeel van 10-daags Kunstfestival Charlois Speciaal en samengesteld door bureau Furtado Melville namens het Gemaal op Zuid, gevestigd in de Afrikaanderwijk grenzend aan Charlois. Er zullen lekkernijen zijn van de Wijkkeuken en allicht zomerse limonade. Kom ook buurten bij de buren in Charlois!

Lokatie: Langs het water op de hoek van de Lepelaarsingel / Katendrechtse Lagedijk

Tijd: zat 9 juni 13:00-15:00 | zon 10 juni 13:00-16:00

TEAM
www.quinda-abraham.com
www.wijkcooperatie.org
www.furtadomelville.com
www.charloisspeciaal.nl